Siyonist Basın Kendi Yönetiminin Acizliğini İtiraf Etti

Siyonist işgal rejimindeki Ynet haber sitesi, işgal rejimi güvenlik güçleriyle ordusunun beşinci ayına giren Kudüs İntifadası karşısında başarısız kaldıklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1149 Tarih: 06 Şubat 2016 19:19
Siyonist Basın Kendi Yönetiminin Acizliğini İtiraf Etti

Haber sitesi, Ekim ayı başında başlayan başkaldırının şimdiye kadar 31 işgal askeriyle Yahudi yerleşimcinin ölmesine ve yüzlercesinin de yaralanmasına neden olduğunu ifade etti.

Haberde, işgal ordusunun Batı Yaka’ya daha fazla asker gönderdiği, iki gün önce Kudüs’te eylem yaptıktan sonra şehit edilen üç gencin ikamet yerleri olan Kabatya beldesinin halen kuşatma altında olduğu ve Netanyahu hükümetinin de eylem yapanların evlerini yıkmayı hızlandırdığı kaydedildi.

Haber sitesi ayrıca, istihbarat birimlerinin yoğun çalışmalarına, asker ve polislerin her tarafta görevlendirilmesine ve yüzlerce Filistinliyi tutuklamalarına rağmen İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilerin başlattığı intifadayı bastırmak için henüz bir formül bulamadığını savundu.

İsrail güvelik güçleriyle ordunun başarısız kalma nedenlerine de değinen site, eylemleri yapan gençlerin bilinen Filistinli gruplardan hiçbirine mensup olmamalarının eylemleri bireysel kararlarıyla yapmalarının eylemlerin önlenmesini zorlaştırdığını ifade etti.

Haberin sonunda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın intifada karşısındaki tutumuna da değinilerek, Abbas’a bağlı güçlerin İsrail askerlerine yönelik birçok eylemi engelledikleri kaydedildi.

fiem

Yorumlar