''ÖNCE KUDÜS ÖZGÜR OLMALI''

Anadolu Gençlik Derneği ve Hamas’ın birlikte düzenlediği, iki gün sürecek “1. Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Hareketleri Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı”nın ilk günü yoğun bir katılımla İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 1241 Tarih: 06 Şubat 2016 06:33
''ÖNCE KUDÜS ÖZGÜR OLMALI''

Selamlama konuşmasını yapan AGD Genel Başkan Salih Turhan’ın ardından kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Kâfirler küfürde bir olabiliyorsa; Rabbi bir, kıblesi bir olan Müslümanlar da birlik olmalıdır” şeklinde konuştu. Programa telekonferansla katılan HAMAS Lideri İsmail Heniyye de, “Filistin halkı bugüne kadar İsrail’le mücadele etti, etmeye de devam edecek” diye konuştu.

İSLAM DÜNYASI BİRLİK OLMALI

İSRAİL’İ İslam dünyasının kalbine saplanmış bir hançer olarak niteleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Ağlamanın sızlanmanın derde deva olması mümkün değil. İlacı bulmamız lazım. Bundan da önce uzman hekime başvurmamız lazım. Saadet Partisi olarak tarihi iyi okuduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Kamalak, “Tam 20 Haçlı Seferi düzenlemiş olan Batılılardan İslam coğrafyasına hayır geleceğini ümit ediyor musunuz, neden evlat ve baba katilleriyle hemhal oluyorsunuz?” diye sordu.

40 ÜLKEDEN GENÇLİK LİDERİ KATILIYOR

İKİ gün boyunca sürecek olan konferansa Tunus NAHDA Hareketi’nin Lideri Raşid el Gannuşi, Filistin Alimler Birliği Başkanı Nasır Fadala, Sudan Gençlik ve Eğitim Bakanı Suad Abdurrezak, HAMAS’ın Kadın Kolları Başkanı Emel Halife, Arap dünyasının önemli gazetecilerinden Mahmud Murad ile birlikte 40 ülkeden gençlik liderleri katılıyor.

KUDÜS’ÜN HÂKİMİYETİ MÜSLÜMANLARDA OLMALIDIR

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise Filistin’de, Gazze ve Kudüs savunmasında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Turhan, “1. Dünya Savaşı öncesi Filistin İslam toprağıydı. İnşallah yeniden özgürleşecek ve İslam toprağı olacak. Peygamberler şehri olan Kudüs’ün hâkimiyeti Müslümanlarda olmalıdır. Bu tevhit inancına sahip olmaktan gelen bir haktır. Peygamberlerin varisleri soylarından gelen değil, yollarından gelenlerdir. Kudüs, bir İslam şehridir ve mutlaka sahiplerine iade edilecektir” dedi.

CİHAT ETMELİYİZ

Filistin Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nawaf Takruri, “İstanbul’a Filistin’in ve Mescid-i  Aksa’nın muhafızlarından selamlar getirdim. Evet, hepimiz bir neferiz, mücahidiz. Bundan da onur duyuyoruz. Evet cihat ediyoruz ama günümüzde cihat sadece ateşli silahlarla yapılmıyor. Eğitimde, ticarette ve medyada da cihat etmeliyiz” temennisinde bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği’nin “Kudüs’ü Hep Birlikte Özgürleştireceğiz” temasıyla düzenlediği 1. Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı dün başladı. Bayrampaşa’da gerçekleşen açılış töreninde Kur’an-ı Karim tilaveti, Türkiye ve Filistin milli marşlarının okunmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, davetlilere hitap etti. Kamalak, İsrail’in kuruluşunun tarihi sürecini anlatarak, Sultan 2. Abdülhamit’in toprak taleplerine direnişini hatırlattı.

DERDE DEVA OLACAK ŞEY BELLİ

İsrail’i İslam dünyasının kalbine saplanmış bir hançer olarak niteleyen Kamalak, “Ağlamanın sızlanmanın derde deva olması mümkün değil. İlacı bulmamız lazım. Bundan da önce uzman hekime başvurmamız lazım. Saadet Partisi olarak tarihi iyi okuduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Kamalak, İslam dünyasının tarihte 1. Haçlı Seferi, Moğol istilası gibi büyük yıkımlar yaşadığını belirterek, Osmanlı’nın yıkılışının da en büyük sıkıntılardan biri olduğunu kaydetti.

İslam ülkelerinin paralarının Batı bankalarında bulunmasını eleştiren Kamalak, şöyle devam etti: “İslam üzerine tam 20 haçlı seferi düzenlemiş olan Batılılardan İslam coğrafyasına hayır geleceğini ümit ediyor musunuz, neden evlat ve baba katilleriyle hemhal oluyorsunuz? ‘Kan dökülsün’ demiyoruz. Saadet Partisi olarak, ‘Gelin beraber olalım. Her şeyden önce küresel emperyalizm ve ırkçı Siyonizm dünkünden daha beter’ diyoruz. Servetinizi sömürüyor ve canlarınıza kast ediyor. Filistin işgal edilmeden önce de gizli gizli planlar yapıyorlardı.” Kamalak, birçok İslam ülkesinde ırkçılığın ve mezhep farklılığı kavramının ortaya atıldığını değinerek, İslam âlimlerinin tarih boyunca bu ayrılıklara dikkati çektiğini söyledi.

PEYGAMBERLERİN VARİSLERİ SOYLARINDAN GELEN DEĞİL YOLLARINDAN GELENLERDİR

AGD ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan ise Filistin’de, Gazze ve Kudüs savunmasında şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi. İstanbul’u İslam coğrafyasının kalbi olarak tanımlayan Turhan, başta toplantıya gelenler olmak üzere herkesin dilinde “özgür Filistin” olduğunu dile getirdi. Turhan, Müslümanlar olarak İsrail’in 1967 öncesi sınırlarına çekilmesini bile kabul edemeyeceklerini savunarak, “1. Dünya Savaşı öncesi Filistin İslam toprağıydı. İnşallah yeniden özgürleşecek ve İslam toprağı olacak. Peygamberler şehri olan Kudüs’ün hâkimiyeti Müslümanlarda olmalıdır. Bu tevhit inancına sahip olmaktan gelen bir haktır. Peygamberlerin varisleri soylarından gelen değil, yollarından gelenlerdir. Kudüs, bir İslam şehridir ve mutlaka sahiplerine iade edilecektir” diye konuştu.

İSRAİL’LE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ KUTSALLARIMIZ İÇİN CİHAT ETMELİYİZ

Konferansta konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nawaf Takruri de, “İstanbul’a Filistin in ve Mescidi Aksa’nın muhafızlarından selamlar getirdim. Evet, hepimiz bir neferiz, mücahidiz. Bundan da onur duyuyoruz. Evet, cihat ediyoruz ama günümüzde cihat sadece ateşli silahlarla yapılmıyor. Eğitim de ticarette ve medyada da cihat etmeliyiz. Kutsallarımızı muhafaza etmek için cihat etmeli ve bize bırakılan emanetleri eksiksiz olarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” temennisinde bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ile Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye de konferansa görüntülü mesaj gönderdi. İsmail Heniyye’nin “Filistin halkı bugüne kadar İsrail’le mücadele etti, etmeye de devam edecek” sözleri salonda büyük alkış aldı. Toplantıda Faslı sanatçı Raşid Gulam da “Aksa’ya gidelim” adlı şarkısını seslendirirken, Filistinli Âlimler Birliği Genel Sekreteri Nasır Fadala da bir selamlama konuşması yaptı.

MİLLİ GAZETE 

Yorumlar