Esir Gazeteci El-Gig'e Destek Gösterileri Düzenlendi

İdari hapis cezasını protesto için 75 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig'e destek amacıyla El-Halil ve Nablus kentlerinde gösteriler düzenlendi.  

Görüntülenme: 1055 Tarih: 07 Şubat 2016 17:01
Esir Gazeteci El-Gig'e Destek Gösterileri Düzenlendi

Filistinli Esir Kulübü ve Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti'nin El-Halil Üniversitesi İletişim Fakültesi'yle işbirliği yaparak Kızılhaç binası önünde düzenlediği esir gazeteci Muhammed El-Gig ile dayanışma gösterisine esirin yakınları, milli ve İslami grupların temsilcileri, milletvekilleri ve hukukçular katıldı.

El-Halil'deki Filistin Esir Kulübü Müdürü Usame En-Neccar, açlık grevindeki esir gazeteci serbest bırakılıncaya kadar destek gösterilerinin sürdürülmesini istedi.

Halk Partisi liderlerinden Fehmi Şahin de gösteride esir El-Gig'in hayatını kurtarmak ve derhal serbest bırakılmasını sağlamak için her düzeyde harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Nablus'ta da En-Necah Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden onlarcası bugün (7 Şubat Pazar) öğle saatlerinde üniversite kampüsü girişinde esir El-Gig'e destek gösterisi düzenledi.

fiem

Yorumlar