Ramallah'taki BM Binası Önünde El-Gig'e Destek Gösterisi Düzenlendi

Filistinli aktivistler bu sabah (9 Şubat Salı) Ramallah kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri yaparak, açlık grevindeki esir gazeteci Muhammed El-Gig'in hayatının kurtarılması için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 973 Tarih: 09 Şubat 2016 17:19
Ramallah'taki BM Binası Önünde El-Gig'e Destek Gösterisi Düzenlendi

Göstericiler, idari hapis cezasını protesto için 77 gündür açlık grevi eylemini sürdüren El-Gig'in sağlık durumunun kötüye gittiğine ve Filistinli esir gazetecinin ölüm tehlikesiyle burun buruna olduğuna dikkat çekti.

Ramallah'taki BM binası önünde toplanan aktivistler, uluslararası toplumun sessizliğini protesto için binanın kapılarını kapatarak çalışanların binaya girmelerine engel oldu.

Aktivistler, gösteri sırasında dağıttıkları bildiride, Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig'in hayatının kurtarılması için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunarak, herhangi bir girişimde bulunulmaması halinde El-Gig'in başına gelebileceklerden BM'nin de sorumlu olacağını söyledi.

Aktivistler ayrıca BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan da idari hapis cezasını açıkça kınayan ve işgal rejiminden El-Gig'i derhal serbest bırakmasını isteyen bir açıklama yapmasını istedi.
 
 
 

Yorumlar