İşgal Güçleri Kudüs ve El-Halil'de Filistinli İki Genç Kızı Gözaltına Aldı

İşgal polisi bu sabah (9 Şubat Salı) Filistinli iki genç kızı Kudüs ve El-Halil'de bıçaklama girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 816 Tarih: 09 Şubat 2016 08:50
İşgal Güçleri Kudüs ve El-Halil'de Filistinli İki Genç Kızı Gözaltına Aldı

İşgal polisi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, polisin ve sınır muhafızlarının Kudüs kent merkezindeki Babu'l-Amud semtinde 16 yaşındaki Filistinli bir kızı bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldığını belirtti.

İşgal polisi kendisinden şüphelenilen Filistinli genç kızın bıçak çıkardığını ve bunun üzerine gözaltına alınarak sorguya çekilmek üzere götürüldüğünü, olayda yaralanan olmadığını açıkladı.

Bu olaydan kısa süre önce de El-Halil'in kuzeyindeki Halhul köyü toprakları üzerinde kurulu Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi yakınlarında lise öğrencisi bir kızın üzerinde bıçak bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, okula gitmekte olan Filistinli genç kız işgal güçlerince durdurularak sokak ortasında sorguya çekildi ve daha sonra gözaltına alınarak götürüldü.

Yorumlar