Hamas Heyeti Lübnan'da Temaslarına Devam Ediyor

Lübnan eski başbakanlarından Necib Mikati, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyetiyle bir araya geldi.  

Görüntülenme: 1222 Tarih: 10 Şubat 2016 08:04
Hamas Heyeti Lübnan'da Temaslarına Devam Ediyor

Görüşmeye Hamas Hareketi Lübnan temsilcisi Ali Bereke ile Dr. Haldun Eş-Şerif'in de katıldığı, görüşmede Filistin uzlaşısı ile Lübnan'da yaşayan Filistinlilerin durumlarının ele alındığı ifade edildi.

Görüşmede Mikati'nin Filistin davasının en önemli dava olarak kalmaya devam edeceğini ve bölgedeki birçok sorunun anahtarı olduğunu söylediği belirtildi.

Filistinlilerin birlik ve bütünlüğü sağlamalarının önemine dikkat çeken Mikati, Filistinliler gibi Lübnanlıların da Filistinli mültecilerin yurtlarına dönüş hakkını desteklediklerini ve başka ülkelerde kalıcı olarak yerleştirilmelerini reddettiklerini dile getirdi.

Mikati, Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarının güvenliğinin Lübnan'ın güvenliğinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, Filistinli liderlerden kampların güvenliğini sarsma girişimlerine karşı uyanık olmalarını istedi.

Hamas lideri Ebu Merzuk da görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Mikati ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar