Gasıp İsrail Güçleri Kudüs ve Batı Yaka'da Çok Sayıda Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri bu sabah (10 Şubat Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'te çeşitli bölgelere düzenlediği baskınlar sırasında birçok Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 897 Tarih: 10 Şubat 2016 22:38
Gasıp İsrail Güçleri Kudüs ve Batı Yaka'da Çok Sayıda Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin dün gece Kudüs ve Beytlahim başta olmak üzere Batı Yaka'nın birçok bölgesine baskın düzenleyerek 23 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlenen baskınlarda 14 Filistinlinin gözaltına alındığını bildiren Esir Kulübü, Beytlahim'deki Dehişe Mülteci Kampı ve Nahhalin beldesi sakinlerinden altı kişinin de işgal güçlerince gözaltına alındığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri 12 askeri araçla Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskın sırasında Es-Saha bölgesinde ve kampın kenar mahallelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal güçlerinin baskınlar sırasında çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı, evlerde arama yapıp eşyalara zarar verdiği, birçok noktada barikat kurduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar