Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Mescid-i Aksa'yı bölme planına ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının yoğunlaşmasına tepki olarak başlatılan Kudüs İntifadası sürerken, onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah (10 Şubat Çarşamba) El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1434 Tarih: 10 Şubat 2016 20:27
Siyonistlerden Mescid-i  Aksa'ya Baskın

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal polisinin ve özel kuvvetler görevlilerinin baskın boyunca Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiğini ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda etraflarını kuşatarak yerleşimcilere kimseyi yaklaştırmadığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal polisinin bu sabah 32 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşmasını sağladığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının baskın sırasında Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin girişiminde bulunduğu fakat cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcilere engel oldukları belirtildi.

Bu arada, işgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine hâlâ izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde Kur'an-ı Kerim okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri bildirildi.

İşgal hükümetinin teşviki ve desteğiyle hareket eden Yahudi yerleşimciler baskınlar için cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ederken, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa içinde Filistinli bir genci gözaltına aldığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar