Çatışmalarda Yaralanan Filistinli Genç Şehit Oldu

El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda Filistinlilerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda yaralanan 16 yaşındaki Ömer Yusuf Cevabira isimli genç bugün (10 Şubat Çarşamba) öğle saatlerinde şehit oldu.  

Görüntülenme: 759 Tarih: 10 Şubat 2016 05:26
Çatışmalarda Yaralanan Filistinli Genç Şehit Oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamptaki çatışmalar sırasında yaralanan Ömer Yusuf Cevabira'nın hayatını kaybettiğinin bildirildiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, çatışmalar sırasında işgal güçlerinin attığı kurşunun Filistinli gencin karnından girip sırtından çıktığını ve ağır yaralanan gencin bir süre sonra şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Kızılayı ilk yardım ekipleri işgal güçlerinin engellemelerini aşarak Cevabira'yı El-Halil'deki El-Mizan Hastanesi'ne kaldırdı fakat ağır yaralı genç doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Ömer Yusuf Cevabira'nın şehadetiyle birlikte Ekim ayında başlayan Kudüs İntifadası'nda bugüne kadar şehit olan Filistinli sayısının 174'e yükseldiği ve Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde 16 bin kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İntifada süresince Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği 301 eylemde de 30 Siyonistin hayatını kaybettiği bildirildi.

fiem

Yorumlar