Malcolm Hoenlin, Netanyahu ve Erdoğan Arasında Mesaj Mı Taşıyor?

Erdoğan'la yapılan görüşmede yer alan Netanyahu'nun temsilcisi Hoenlin'in Netanyahu'ya mesaj taşıdığı belirtiliyor. 

Görüntülenme: 1120 Tarih: 10 Şubat 2016 05:25
Malcolm Hoenlin, Netanyahu ve Erdoğan Arasında Mesaj Mı Taşıyor?

Anti-Defamation League (ADL) ve American Jewish Committee’nin (AJC) de aralarında bulunduğu Yahudi çatı kuruluşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede yer alan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun danışmanlarından Malcolm Hoenlin Kudüs’e döndü. Hoenlin’in Erdoğan’ın mesajını Netanyahu’ya ilettiği belirtiliyor.
 
Hoenlin’in taşıdığı mesajın içeriği net bilinmiyor ancak yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen nihai normalleşme kararının rötuşları olarak değerlendiriliyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Amerika’nın önde gelen Yahudi kuruluşlarından "Conference Of Presıdents" heyetini kabul etti. Görüşmede Mavi Marmara saldırısıyla bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için son dönemde atılan adımlar ele alındı. Erdoğan ile yapılan görüşmeye Türk Musevi Cemaati Lideri İshak İbrahimzadeh de katıldı. Görüşmede, hem Amerikan yahudi kuruluşlarında görev yapan ama aynı zamanda Netanyahu'nun danışmanı da olan Malcolm Hoenlin de vardı.
 
Görüşmeye Kudüs’ten gelerek katılan Malcolm Hoenlin’in, Netanyahu’dan Erdoğan’a mesaj getirdiği belirtiliyor. Hoenlin’in görüşmeden sonra Kudüs’e dönmesi ise Erdoğan’dan Netanyahu’ya mesaj taşıdığı şeklinde yorumlandı.
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar