Gasıp Rejim Mescid-i Aksa'nın Yanıbaşında Yeni Bir Sinagog İnşa Ediyor

İşgal yönetimi, Mescid-i Aksa'nın çevresini sinagoglarla doldurarak İslami kimliğini yok etme ve Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 1404 Tarih: 11 Şubat 2016 21:47
Gasıp Rejim Mescid-i Aksa'nın Yanıbaşında Yeni Bir Sinagog İnşa Ediyor

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Merkezi'nin işgal rejimi kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre, işgal yönetimi Mescid-i Aksa'nın batısındaki El-Ayn Hamamı Vakfı'nın altına büyük bir sinagog inşa etmeye hazırlanıyor.

Projeyi finanse edenlerin önümüzdeki ilkbaharda Yahudilerce kutsal sayılan bayram günlerinde sinagogun ön açılışının yapılmasını istedikleri ifade edildi.

İşgal rejiminin içinde birçok İslami eser barındıran bölgenin altında sinagogun inşası için plan hazırladığını bildiren kaynaklar, sinagog inşasına başlanmadan önce bölgede daha çok kazı çalışması yapılacağını söyledi.

Projenin doğrudan işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ofisine bağlı "Ağlama Duvarı Kültür Mirası Fonu" tarafından gerçekleştirileceği, projeyi ünlü Yahudi milyarder Yitzhak Tshuva'nın finanse edeceği ve sinagogun tasarımını da milyarder işadamının kızının yapacağı bildirildi.

QPress Merkezi, sinagogun El-Ayn Hamamı Vakfı altındaki tarihi Memlüklü salonunun yerine yapılacağına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar