Aktivistler, Ömer En-Nayif'in Bulgaristan'a Teslim Edilmemesi İçin Gösteri Yaptı

Batı Yaka'nın Cenin kentinde dün (10 Şubat Çarşamba) gösteri düzenleyen aktivistler, Bulgaristan'daki Filistin Büyükelçiliği'nden hakkında gözaltına alma kararı bulunan Ömer En-Nayif'i Bulgar makamlarına teslim etmemesini istedi.  

Görüntülenme: 725 Tarih: 11 Şubat 2016 17:17
Aktivistler, Ömer En-Nayif'in Bulgaristan'a Teslim Edilmemesi İçin Gösteri Yaptı

Cenin'deki Kızılhaç binası önünde toplanan aktivistler, Ömer En-Nayif'in davasının tehlikeli bir yönde ilerlemeye başladığını belirterek, Filistinlilerin işgal edilen Filistin toprakları dışında gözaltına alınması yolunun açılmaması için acil müdahale çağrısında bulundu.

Bulgar makamları, yaklaşık bir ay önce Filistin Büyükelçiliği'ne sığınan Ömer En-Nayif hakkında gözaltına alma kararı çıkararak Filistin Büyükelçiliği'nden En-Nayif'in 72 saat içinde teslim edilmesini istemişti.

İşgal rejimi, İnterpol'e başvurarak Bulgaristan'ın 26 yıldır aranan Ömer En-Nayif'i teslim etmesini talep etti.

Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi olayına karıştığı için hakkında müebbet hapis cezası bulunan En-Nayif'in dört yıl işgal zindanlarında tutulduktan sonra ülke dışına ve oradan da Bulgaristan'a kaçtığı bildirildi.

Cenin'e bağlı El-Yamun beldesi sakinlerinden olan Ömer En-Nayif'in bir Bulgarla evli olduğu ve üç çocuğu bulunduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar