Şehit Ömer Cevabira El-Arrub Mülteci Kampı'nda Bugün Toprağa Verildi

El-Halil kentinin kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı girişinde dün öğle saatlerinde yaşanan çatışma sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 15 yaşındaki Ömer Yusuf Madi Cevabira bugün (11 Şubat Perşembe) El-Arrub Mülteci Kampı ve civar köylerin sakinlerinin katıldığı kalabalık bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.  

Görüntülenme: 864 Tarih: 11 Şubat 2016 10:23
Şehit Ömer Cevabira El-Arrub Mülteci Kampı'nda Bugün  Toprağa Verildi

Şehidin naaşı El-Halil kentindeki El-Ehli Hastanesi'nden alınarak El-Arrub Mülteci Kampı'na götürüldü ve cenaze namazı kamptaki Ömer ibnu'l-Hattab Camii'nde kılındı. Şehit Ömer Cevabira daha sonra omuzlarda taşınarak kamptaki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar, Filistin direniş gruplarından şehidin intikamını almalarını isteyen sloganlar attı.

Ömer Cevabira, dün öğle saatlerinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çıkan çatışma sırasında kamp girişinde mevzilenen işgal askerlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan birinin karnından girip sırtından çıkması sonucu ağır yaralanmış ve El-Mizan Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Filistinli gencin daha sonra kurtarılamadığı ve şehit olduğu ilan edildi.

Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerden itibaren El-Arrub Mülteci Kampı girişinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar