Kassam Tugayları: "İşgalciyi Filistin Topraklarından Çıkarmak İçin Çalışıyoruz"

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, kendisine bağlı mücahitlerin işgalciyi Filistin topraklarından çıkarmak için yerin üstünde ve altında hazırlık yaptıklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1719 Tarih: 13 Şubat 2016 04:20
Kassam Tugayları:

Dün akşam Gazze’nin Han Yunus şehrinde şehit olan mensuplarından birinin cenaze törenine katılan El-Kassam Tugayları sözcüsü, “Beklenen özgürlük günü için hazırlığımızı sürdürüyoruz. Toprağı özgürleştirmek ve işgalciyi kovmak için direniş tek yol ve tek seçenektir. El-Kassam Tugayları olarak direnişi kucaklayan ve düşmana boyun eğmeyi reddeden Filistin halkını savunmaktan şeref duyuyoruz” dedi.

Mervan Maruf adlı El-Kassam Tugayları mücahidi Han Yunus’ta bir tünelin çökmesi sonucu şehit olmuştu. Maruf’un şehit olmasıyla yıl içinde tünel çökmesi sonucu şehit olanların sayısı 10'a yükseldi.

2014 yılında meydana gelen savaşta büyük bir görev yerine getiren tüneller aracılığıyla mücahitler düşmanı püskürttükleri gibi, tünelleri kullanarak mevzilerin arkasına geçip düşman askerleriyle çarpıştılar. Sayıları bilinmemekle birlikte şu anda direniş güçlerinin elinde bulunan esirler tüneller aracılığıyla esir alındı.

Yorumlar