İstanbul’da Mescidi Aksa’ya Destek Konferansı

Saldırganlığa Karşı Küresel Girişim, “Aksa’ya Yardım: Ümmetin Meseleleri ve Eylem Öncelikleri" ismiyle İstanbul’da konferans düzenledi.  

Görüntülenme: 1621 Tarih: 13 Şubat 2016 08:29
İstanbul’da Mescidi Aksa’ya Destek Konferansı

Bir çok ülkeden âlim, davetçi, düşünür, aydın, gazeteci ve aktivistin iştirak ettiği dünkü konferansın iki gün süreceği belirtildi.

Konferansa iştirak edenler arasında Hamas Siyasi Birimi üyesi Muhammed Nezzal, İslamî Cihad liderlerinden Muhammed El-Hindi, akademisyen Dr. Sami Aryan, Mısırlı davetçi Dr. Vecdi Ğuneym, Filistin Alimler Heyetinin dışarıdaki temsilcisi Dr. Nevvaf Et-Tikriti, Suudlu akademisyen Dr. Ahmed b. Raşid b. Said, Suudlu yazar Dr. Muhammed Eh-Hudayf de vardı.

Aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ümmet Partisi Genel Sekreteri Hasan Ahmed Ed-Dukki, Kuveyt’ten milletvekili Abdullah Akkaş, Suriyeli yazar Nebil Şebib, Uluslararası Kudüs Müessesesi Genel Müdürü Yasin Hammud, Bahrenyn’den milletvekili Nasır El-Fadale, Lübnan’dan davetçi Şeyh Ahmed El-Ömeri, Suudi Arabistan’dan araştırmacı yazar Muhenna El-Hubeyl de katıldı.

 

Konferansa katılanların yapacakları atölye çalışmaları için siyasi, basın, tanıtım, şer'i düşünce, kalkınma, hukuki, düşmanın saldırılarına karşı koyma gibi isimlerle alt komisyonlar kuruldu.

Yorumlar