Doktor Kafişe Filistin Yönetimi Zindanlarında 4 Gündür Açlık Grevinde

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinden olan Dr. Kassam Kafişe, hukuki bir gerekçe olmadan Filistin Yönetimi'ne bağlı istihbaratın kendisini gözaltında tutmasını protesto etmek için başlattığı açlık grevinde dördüncü günü geride bıraktı.  

Görüntülenme: 1080 Tarih: 14 Şubat 2016 11:51
Doktor Kafişe Filistin Yönetimi Zindanlarında 4 Gündür Açlık Grevinde

Dört gün önce Kafişe’nin evine baskın yapan istihbarat elemanları evdeki eşyaları dağıtmış, bir kısmını kırmış ve daha sonra da kendisini tutuklamıştı.

Tutuklanmadan tıpta uygulamalı sınava hazırlanmakta olduğu bildirilen Kafişe'nin daha önce de işgal güçleri tarafından tutuklanarak bu sınavdan mahrum bırakıldığı ifade edildi.

Daha önce işgal güçleri tarafından tutuklanan Kafişe bir ay önce serbest bırakılmıştı. Kafişe bu kez Abbas’a bağlı güçler tarafından tutuklandı. Filistinli doktorun hiçbir şeyle suçlanmadan gözaltında tutulduğu bildirildi.

Konuyla ilgili konuşan ailesi ise, Kafişe'nin başladığı açlık grevi nedeniyle sağlığından Filistin Yönetimi'nin sorumlu olacağını belirtti.

Filistin Yönetimi işgale karşı olan, işgali ve onunla yapılan güvenlik işbirliğini eleştiren herkesi potansiyel tehdit olarak görüp tutukluyor ve zindana atıyor.

Yorumlar