Filistin İçişleri Bakanlığı Rafah Kapısı'nın Uzun Süre Açık Kalmasını İstedi

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Mısır yönetimine seslenerek, 25 bin kişinin Rafah Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmayı beklediğini söyledi ve kapının daha uzun süre açık kalmasını istedi.  

Görüntülenme: 1234 Tarih: 14 Şubat 2016 18:34
Filistin İçişleri Bakanlığı Rafah Kapısı'nın Uzun Süre Açık Kalmasını İstedi

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezm, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rafah Sınır Kapısı'nın yeniden kapatılmasının çıkış yapmak zorunda olan yaklaşık 24 bin kişinin çıkıştan mahrum kalmasına yol açacağını söyledi.

El-Bezm, Gazze Şeridi'nden çıkış yapamadıkları için hastaların hayatlarının, öğrencilerin ve başka ülkelerde ikamet edip çalışanların geleceklerinin tehlikede olduğunu ifade etti.

Mısır yönetiminin Gazze halkının yaşadığı zor şartları göz önünde bulundurmasını ümit ettiğini kaydeden El-Bezm, kapının açık kalması çağrısında bulundu.

Mısır yönetimi Rafah Sınır Kapısı'nı yılbaşından bu yana ilk kez dün sabah istisnai olarak iki günlüğüne her iki yönde geçişe açtı.

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezm'in bildirdiğine göre kapıdan ilk gün 726 kişi çıkış yaparken 595 kişi de Gazze Şeridi'ne giriş yaptı. Çıkış yapmak isteyen 54 kişinin ise Mısır tarafından kapıdan geri çevrildiği belirtildi.

Sınır Kapıları Heyeti'nin dün (13 Şubat Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, Mısır yönetiminin 70 gün sonra Rafah Sınır Kapısı'nı yolcuların geçişi için açtığı bildirildi.

Yorumlar