Hamas Hareketi El-Halil Halkını Şehit Genç Kızın Cenazesine Katılmaya Çağırdı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), El-Halil vilayet merkezinde ve köylerinde yaşayan Filistinlileri şehit genç kız Gülizar El-Uveyvi'nin bugün (14 Şubat Pazar) yapılacak cenaze törenine katılmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1436 Tarih: 14 Şubat 2016 15:36
Hamas Hareketi El-Halil Halkını Şehit Genç Kızın Cenazesine Katılmaya Çağırdı

El-Uveyvi, dün El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla işgal askerleri tarafından şehit edilmişti.

Hamas Hareketi, El-Uveyvi'nin cenaze namazının El-Halil'deki Hüseyin Camii'nde öğle namazının ardından kılınacağını ve şehit genç kızın Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verileceğini açıkladı.

Açıklamada, şehit genç kızın cenazesine kalabalık bir şekilde katılımın Filistin halkının şehitlerin yolundan yürümeyi sürdüreceği ve Kudüs İntifadası'nın devam ettiği mesajı vereceği belirtildi.

El-Halil kenti Eski Belde semtindeki görgü tanıkları işgal güçlerinin dün İbrahim El-Halil Camii'nin güneydoğu girişindeki barikat yakınlarında 15-16 yaşlarındaki Filistinli bir genç kıza ateş ettiğini söylemiş ve genç kızın şehit olduğu açıklanmıştı.

İşgal güçleri Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim ayından bu yana çok sayıda genç erkeği ve kızı bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı, yaraladı veya yargısız infazla şehit etti.

Yorumlar