Gazzeli Gazeteciler'den El Gik'e Destek

Gazze Şeridi gazetecileri, 84 gündür açlık grevi eylemini sürdüren esir gazeteci Muhammed El-Gig'e destek amacıyla üzerinde insan hakları ve basın özgürlüğüne vurguda bulunan Cenevre Sözleşmesi yazılı pankartları yaktı.  

Görüntülenme: 1426 Tarih: 16 Şubat 2016 07:23
Gazzeli Gazeteciler'den El Gik'e Destek

Filistinli Gazeteciler Forumu, bu sabah (16 Şubat Salı) esir gazeteci Muhammed El-Gig'e destek gösterisi düzenledi. Gösteriye, Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ve temsilcileri ile hukukçular ve önde gelen şahsiyetlerin yanında çok sayıda gazeteci katıldı.

Gösteriye katılanlar, esir gazeteci Muhammed El-Gig'in ölümle burun buruna olmasına rağmen hâlâ esir tutulmasını kınayarak, vakit geç olmadan El-Gig'in hayatının kurtarılmasını istedi.

Gösteriye katılan gazetecilerden Lina Şahin, Muhammed El-Gig'in adeta canlı yayında yavaş yavaş idam edildiğini belirterek, Filistinli esir gazeteciyi kurtarmak için yapılması gerekenin gösteri düzenlemek ve haber yapmaktan çok daha öte olduğunu söyledi.

Gazze'deki Filistin Esirler Bakanlığı da Avrupa ülkelerine seslenerek, esir gazeteci Muhammed El-Gig'e yapılanlar karşısında sessizliğini bozmasını istedi.

Bakanlık vekili Baha El-Medhun, Filistin Yönetimi'ne gönderdiği mesajda, işgal rejiminin cinayetine ortak olmama çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar