Filistinli Gruplardan Uzlaşı Anlaşmasıyla İlgili Önemli Açıklama

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Filistinli gruplar, Fetih ve Hamas hareketleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerden çıkacak olası bir uzlaşı anlaşmasının garanti altına alınması gerektiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1027 Tarih: 16 Şubat 2016 14:11
Filistinli Gruplardan Uzlaşı Anlaşmasıyla İlgili Önemli Açıklama

Bugün (16 Şubat Salı) öğle saatlerinde Gazze kentinde düzenlenen ortak basın toplantısında gruplar adına konuşan El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal, uzlaşı görüşmelerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Kahire ve Eş-Şati anlaşmaları ile olası çözümleri koruyacak güvencelerin bulunması gerektiğini söyledi.

Ebu Hilal, kurulacak uzlaşı hükümetinin programının Filistin Kurtuluş Örgütü'nün anlaşmalarına değil Ulusal Uzlaşı Belgesi'ne bağlı kalması, başkanlık ve parlamento seçimlerinin yapılarak işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son verilmesi gerektiğini belirtti.

İşgal güçlerinin Filistinlilere yönelik yargısız infazlarına da dikkat çeken Ebu Hilal, intifadanın devam ettiğini ve işgal güçlerinin cinayetlerinin hesabının mutlaka sorulacağını ifade etti.

Ebu Hilal, intifada şehitlerini ve özellikle de güvenlik birimi görevlisi şehit Ömer Muhammed Ahmed Amr'ı selamlayarak, güvenlik birimlerini intifadaya destek vermeye davet etti.

fiem

Yorumlar