Gasıp İsrail Güçleri Batı Yaka'da Baskınlar Düzenledi

Siyonist işgal güçlerinin Filistin'in Batı Yaka bölgesinde bugün (17 Şubat Çarşamba) sabaha karşı muhtelif yerlere baskınlar düzenlediği, tutuklamalar yaptığı ve baskınların bazı yerlerde de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalara neden olduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 999 Tarih: 17 Şubat 2016 14:24
Gasıp İsrail Güçleri Batı Yaka'da Baskınlar Düzenledi

Batı Yaka'nın kuzey bölgesinde yer alan Cenin'e bağlı yerleşim alanlarında geniş çaplı baskınlar düzenleyen işgal güçlerinin bu bölgede üç Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi. Baskınlar Cenin şehrinin kuzeyinde yer alan Kabatiye beldesinde de çatışmalara neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Kabatiye'ye yirmi askerî araçla baskın düzenledi ve evler arasında kontrol noktaları oluşturarak aramalar yaptı. Baskıncı işgal güçlerine tepki gösteren Filistinli gençler de işgalci askerleri taşladı.
 
İşgal güçleri sabaha doğru yine Cenin'e bağlı yerleşim alanlarından olan ve Kabatiye civarında yer alan Zebabide ve Mesliye beldelerine baskınlar düzenledi.

İşgalciler, yahudi yerleşimciler için inşa edilen ancak 2005'ten bu yana boş olan Tersele yahudi yerleşim merkezine de baskın düzenleyerek aramalar yaptı. Muhabirimiz, işgal güçlerinin buraya, havadan bir helikopterin desteğiyle geceden girdiğini ve içinde birkaç saat kaldığını dile getirdi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın orta kesiminde yer alan Nablus'ta da muhtelif yerleşim bölgelerine baskınlar düzenlediği ve buralardaki baskınlarında da üç Filistinli genci gözaltına aldığı haber verildi.

İşgalcilerin Nablus'taki baskınları da çatışmalara neden oldu. 

fiem

Yorumlar