Filistin Yönetimi'ne Bağlı Güçlerin Baskıları Devam Ediyor

Siyonist işgal rejimini koruyan ve ona karşı eylemleri engelleyen Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin Filistin halkına yönelik zulmü devam ediyor.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 21 Şubat 2016 16:48
Filistin Yönetimi'ne Bağlı Güçlerin Baskıları Devam Ediyor

Batı Yaka’da operasyonlar yapan Abbas’a bağlı güçlerin bir kişiyi darp ettikten sonra tutuklarken, birkaç kişinin tutukluluk halini de uzattığı belirtildi.

Hamas hareketinin Batı Yaka’daki internet sitesi Umame’nin verdiği habere göre, işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig ile dayanışmak için yapılan gösteride tevhid kelimesinin yazılı bayrağı kaldırdığı için Filistinli genç Abdurrahman Ez-Za’teri’nin genel istihbarat elemanları tarafından tartaklandıktan sonra tutuklandığı ifade edildi.

Abbas yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik güçleri de esir El-Gig’in eniştesi olan eski esir Cihad Amr’ı ifadeye çağırırken, Selim Hecacire ile Muhammed Fadlan’ı da şehit Ömer Madi’nin cenazesine katıldıkları için ifade vermeye çağırdı.
 
Aynı güçler yine aynı şehidin cenaze törenine katıldıkları için daha önce El-Arrub Mülteci Kampı'nda gözaltına aldığı Ahmed ve Muhenned Ebu Sel ile, Ahmed El-Kassak, Muhammed Ebu Reyya, Ahmed Cenazire ve Rabah Fadilat’ın tutukluluk hallerini 5 gün daha uzattı. Nablus’ta ifadeye çağrılan üniversite öğrencisi Huzeyfe Ebu Nime ise tutuklandı.

Yorumlar