Kubha: “Yapılan Eylemler Filistinli Gençlerin İntifadada Israrını Gösteriyor”

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar eski Bakanı Vasfi Kubha, dün (19 Şubat Cuma) meydana gelen feda eylemlerin Filistinli gençlerin direniş ve intifadada ısrarlarını yansıttığını söyledi.  

Görüntülenme: 1206 Tarih: 21 Şubat 2016 13:02
Kubha: “Yapılan Eylemler Filistinli Gençlerin İntifadada Israrını Gösteriyor”

Dün meydana gelen feda eylemlerini değerlendiren eski bakan Kubha, Filistin gençlerinin ümmetin sorunlarını omuzladıklarını, onun onur ve kerametini korumak için uğraştıklarını, yaptıkları eylemlerle Filistin halkına, toprağına ve haklı davasına, başta Muhamed El-Gig olmak  üzere bütün esirlere destek verdiklerini ifade etti.

Hamas lideri yaptığı açıklamada, Filistin gençlerinin iradesine ve işgalciyi acıtan nitelikli eylem yapma mantık ve düşüncesine hayran olduklarını belirtti.

Esir gazeteci Muhammed El-Gig’in başkaldıran Filistin gençlerinde işgalciden intikam alma duygusu uyandırdığını, ona bir şey olması durumunda işgalciye misliyle karşılık vereceklerini hatırlatan Kubha, Kudüs’ün Babu'l-Amud bölgesinde eylem yapan Filistinli gencin eylemden önce Facebook hesabında “El-Gig’i kurtarın” diye haykırışının bunun kanıtı olduğunu söyledi.

Yorumlar