Filistin Yönetimi ve İsrail Temmuz Ayında Yeniden Görüşecekler

Filistin Yönetimi'yle işgal rejimi arasında yürütülen müzakerelerin iki yıl aradan sonra yeniden başlaması için Fransa'nın girişimleri sürerken basına sızan haberlere göre taraflar Temmuz'da görüşmeye hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 667 Tarih: 21 Şubat 2016 02:53
Filistin Yönetimi ve İsrail Temmuz Ayında Yeniden Görüşecekler

İşgal rejimi televizyonu 2'inci kanalının internet sitesinde "Hareketsizliğin sonu: Filistinliler ve İsrailliler Temmuz'da bir araya geliyor" başlığıyla yayınlanan haberde, siyasi çözüm çabalarını ilerletme amacıyla Fransa'nın yaptığı girişim kapsamında BM Güvenlik Konseyi'nden Paris'in çıkaracağı belge uyarınca Filistin ve İsrail taraflarının Temmuz'da bir araya geleceği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Takip ve Tercüme Bölümü'ne göre, Nisan ayında yapılması planlanan ve Ortadoğu Dörtlüsü ile Arap ülkelerinin katılacağı konferansa Fransa'nın müzakereleri hızlandırmak için hazırladığı belge sunulacak.

Bu arada, İsrail'in uluslararası konferans düşüncesini reddetmediği fakat İsrailli üst düzey bir yetkilinin Fransız bir yetkilinin müzakereler başarısız olursa Filistin devletinin tanınacağı yöndeki açıklamasını eleştirdiği belirtildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında müzakerelerin yeniden başlatılması için Fransa'nın getirdiği uluslararası konferans düzenlenmesi önerisinin kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar