Nasrallah, İsrail'in Suikast Girişiminden Nasıl Kurtuldu?

Siyonist Haaretz gazetesi, Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreterinin 2006’nın yaz ayında düzenlenen bir terör eyleminde hedef alındığını iddia etti. 

Görüntülenme: 1208 Tarih: 21 Şubat 2016 08:18
Nasrallah, İsrail'in Suikast Girişiminden Nasıl Kurtuldu?

El Alem haber kanalının bildirdiğine göre, söz konusu iddiayı Siyonist rejimin güvenlik kaynaklarına dayanarak gündeme getiren Haaretz gazetesinin askeri uzmanı Amus Haril, Siyonist rejimin 2006’da Seyit Hasan Nasrallah’ın kaldığı yeri oldukça akıllı bir bombayla hedef alındığını söyledi.

Askeri uzmanın belirttiğine göre, oldukça karmaşık olan bu eylem, Siyonist rejimin istihbarat servislerince toplanan bilgilerin dakik olmayışından dolayı sonuçsuz kaldı!

2006 savaş macerası

Siyonist askeri uzmanın 2006 savaşıyla ilgili yeni iddiası, işgalci rejimin direnişten ağır bir yenilgi aldığı bir zamanda gündeme gelmektedir.

Temmuz savaşı olarak bilinen İsrail ve Amerika’nın 2006’da Lübnan’a karşı savaşı, 12 Temmuz 2006’da başladı. Bu savaş, işgal topraklarının kuzeyine, Lübnan’ın ise her tarafına yayılmıştı ve Güvenlik Konseyinin 14 Ağustos 2006’da aldığı 1701 sayılı kararname ile sonlandırıldı.

Bu saldırılarda Siyonist rejimin hava kuvvetleri Lübnan’ın çeşitli bölgelerini 15 bin kez bombaladı, bu rejimin deniz kuvvetleri de düzenledikleri geniş bir operasyonla, kuşatma halkasını daha da daraltmak için Lübnan’ın bölgelerini sürekli kurşun yağmuruna tuttular ve Siyonist rejimin kara kuvvetleri ise Lübnan’a en az 160 bin top mermisi ve 2500 havan topu sıktılar.

Misket bombaları gibi yasa dışı silahlarında kullanıldığı bu saldırılar sonucunda her ne kadar yaklaşık olarak 1200 Lübnanlı vatandaş katledildi, diğer binlercesi de yaralandı veya evsiz barksız kaldı ancak bu saldırıların Siyonist rejim için hiçbir getirisi ve kazanımı olmadı.

Bu savaşta ilk defa Siyonist rejimin askeri kayıpları karşı tarafın kayıplarının ötesine geçmişti ve Lübnan İslami Direniş Hareketinin şehit düşen 74 üyesine karşılık Siyonist rejimin 117 askeri ve üst düzey komutanı öldürüldü.

Teknolojisi gelişmiş merkava tanklarının imha edilmesinin yanı sıra İsrail’in iki savaş gemisinin imha edilmesi, 33 günlük savaşın dikkat çekici karelerindendi.

Welayet News

Yorumlar