Musa Ebu Merzuk:''Fetih Hareketi'nin Cevabını Bekliyoruz.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas'ın Doha'daki uzlaşı görüşmelerinde gündeme gelen önerileri incelemeyi tamamladığını ve Fetih Hareketi'nin cevabını beklediğini söyledi.  

Görüntülenme: 2156 Tarih: 22 Şubat 2016 17:47
Musa Ebu Merzuk:''Fetih Hareketi'nin Cevabını Bekliyoruz.''

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ülke dışında olması nedeniyle Hamas ve Fetih hareketleri arasında Doha'da yapılması planlanan görüşmenin tarihinin henüz belirlenmediğini ifade etti.

Doha'da gündeme gelen önerilerle ilgili Fetih Hareketi Merkez Kurulu'nun karar vermesi gerektiğini belirten Ebu Merzuk, Yasir Arafat Müessesesi Yönetimi Kurulu'nun bu hafta toplantısının olduğunu ve Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerinden yarısının söz konusu yönetim kurulunun da üyesi olduğunu, ayrıca Mart ayının başlarında Fetih Hareketi Devrim Konseyi toplantısının olduğunu, bu nedenle Fetih Hareketi ve kurumlarının bugünlerde meşgul olduğunu bildirdi.

Hamas Hareketi'nin önerileri incelemeyi tamamladığını kaydeden Ebu Merzuk, Hamas'ın bölünmüşlük halinin sona ermesini büyük bir ciddiyetle istediğini ve Filistin uzlaşısını milli öncelik kabul ettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar