Kudüs'te Dün 4 Noktada Yaşanan Çatışmalarda 43 Filistinli Yaralandı

İşgal altındaki Kudüs kentinde dün (23 Şubat Salı) 4 ayrı noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 43 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 2888 Tarih: 24 Şubat 2016 17:25
Kudüs'te Dün 4 Noktada Yaşanan Çatışmalarda 43 Filistinli Yaralandı

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Kudüs'ün kuzeyindeki El-Kabibe ve Katna köyleriyle doğusundaki El-İseviyye köyü ve Silvan beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Katna köyündeki ilk yardım ekipleri, El-Kabibe ve Katna köylerinde plastik mermiyle yaralanan 6 kişiye ve işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen 37 kişiye müdahalede bulunduklarını açıkladı.

El-Kabibe ve Katna köylerindeki çatışmaların şehitler Ömer Amr ve Mansur Şevamira'nın cenaze törenlerinin ardından patlak verdiği bildirildi.

Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu'l-Hıms, işgal güçlerinin El-İseviyye'ye düzenlediği baskın sırasında dört genci gözaltına aldığını, Silvan beldesinde de kontrol noktaları oluşturarak arama yaptığını ve Aynu'l-Levze Mahallesi'nde asılı tüm Hamas sancaklarını topladığını söyledi.

Yorumlar