İşgal Güçleri Kabatya Eylemcilerinin Ailelerine Evlerinin Yıkılacağını Bildirdi

İşgal güçleri bu sabah (24 Şubat Çarşamba) erken saatlerde şehitler Ahmed Zekarine ve Ahmed Nacih Ebu'r-Rab'ın ailelerine evlerinin yıkılacağını tebliğ etti.  

Görüntülenme: 1460 Tarih: 24 Şubat 2016 19:08
İşgal Güçleri Kabatya Eylemcilerinin Ailelerine Evlerinin Yıkılacağını Bildirdi

İşgal güçlerinin Kabatya beldesine düzenlediği baskını bu sabah erken saatlerde sona erdirmeden önce bazı gençleri gözaltına aldığı bildirildi.

Zekarine ve Ebu'r-Rab, Kabatya beldesinden üç gencin 3 Şubat'ta Kudüs'te gerçekleştirdiği ve bir işgalci kadın askerin öldüğü, üçünün de yaralandığı eylem sırasında şehit olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Ebu'r-Rab ailesinin evinin ikinci katının ve Zekarine ailesinin evinin ise tamamının yıkılacağını bildirerek ailelere 29 Şubat'a kadar karara itiraz süresi verdi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde 40'tan fazla askeri araçla Kabatya beldesine baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal güçlerinin baskın sırasında Tevfik Muhammed El-Esheb ve Muhammed Er-Rabavi'yi gözaltına aldığı ve bir süre sonra El-Esheb'i serbest bıraktığı belirtildi.

Yorumlar