Açlık Grevindeki Esir Filistinli Gazetecinin Sağlık Durumu Çok Kritik

Siyonist işgal rejimi tarafından verilen idari hapis cezasını protesto etmek için açlık grevine başlayan Filistinli Gazeteci Muhammed El-Kik, bugün grevinde 93. güne girdi. 

Görüntülenme: 1514 Tarih: 25 Şubat 2016 20:18
Açlık Grevindeki Esir Filistinli Gazetecinin Sağlık Durumu Çok Kritik

Dün, Filistin tutuklular heyetinden yapılan açıklamada Muhammed El-Kik'in sağlığında ciddi bozulmalar yaşandığı belirtildi. Heyet avukatlarından Hiba Mesaliha'nın yaptığı açıklamada El-Kik'in sağlığının hızlı bir şekilde bozulduğu ve ölüm belirtilerinin görülmeye başlandığı ifade edildi.
 
El-Kik'in kalp atışlarında ciddi bir yavaşlama görüldüğünü belirten Mesaliha, Filistinli gazetecinin her an kalbinin durabileceğini ve hayatını kaybedebileceğini söyledi. 
 
Mesaliha, Muhammed El-Kik'in artık çok zor nefes aldığını, vücudunun neredeyse iflas etmek üzere olduğunu ve çok şiddetli ağrılar yaşadığını ifade etti. 
 
Öte yandan dün Filistinli gazetecinin serbest bırakılması için çeşitli gösteriler ve etkinlikler yapıldı. 
 
El-Halil'de Filistinli hukukçuların ve gazetecilerin katılımıyla bir gösteri düzenlenirken, gösteride sağlık durumu kötüleşen El-Kik'in serbest bırakılması için siyonist işgal rejimi üzerinde baskı kurma çağrısı yapıldı. 
 
Filistin Esir Kulübü'nün El-Halil müdürü Emced El-Neccar yaptığı konuşmada El-Kik'in mücadelesinin halk desteğine ve bu tür gösterilere bağlı olduğunu söyledi. 
 
İşgal rejiminin tüm müzakere yollarını kapattığını ve El-Kik'i öldürmeye kararlı olduğunu belirten Neccar, Filistinli gazetecinin, bu açlık grevinde daha önce dünyada kimsenin gelemediği bir aşamaya geldiğinin de altını çizdi. El-Neccar ayrıca El-Kik'in mücadelesi devam ettikçe ona destek olmak için gösteriler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar