Hamas, El Gik'in Zaferini Kutladı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Husam Bedran, gazeteci Muhammed El-Gig’in 94 günlük bir direnişin ardından kazandığı zaferin Filistin halkıyla ona destek veren dünyadaki bütün özgür insanların da zaferi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1272 Tarih: 26 Şubat 2016 14:12
Hamas, El Gik'in Zaferini Kutladı

Hamas’ın dışarıdaki sözcüsü Bedran bugün (26 Şubat Cuma) yaptığı açıklamada, kendisini bütün dünyanın gözü önünde tasfiye etmek isteyen işgalciye karşı gösterdiği direnişle destan yazan Muhammed El-Gig’in azim ve kararlığını takdir ettiklerini belirterek, El-Gig’nin bu direnişiyle esirlerin yaşadığı sıkıntıları bütün dünyaya duyurduğunu ifade etti.

El-Gig’in direnişine değinen Bedran “El-Gig’in davası adil bir davadır. Onun üstün gelip zafer kazanacağı bu nedenle kesindi. O bu tavır ve direnişiyle aslında sadece kendisine değil, Filistin davasına, esirlere, intifada gençliğine, her türlü sıkıntıya rağmen kendisini yalnız bırakmayan ailesine zafer kazandırmıştır. Bu zafer, intifada ile yoluna devam eden ve geçmiş dönemlerde görülmeyen bir şekilde hedeflerine yaklaşan bu halk için yakıttır” dedi.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas’a mensup esirlerin oluşturduğu Esirler İçin Üst Liderlik Heyeti, 94 gündür açlık direnişini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig’in yaşadığı sıkıntıları sonlandıracak bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Heyet tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, varılan uzlaşıya göre El-Gig’in 21 Mayıs 2016 tarihi itibariyle serbest kalacağı ve bir daha cezasının uzatılmayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, açlık grevinin sonlandırılmasının ardından esirin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki her hangi bir hastanede tedavi olma imkânının olduğu, ancak sağlık durumu göz önünde bulundurarak, halen kalmakta olduğu El-Afule Hastanesinde Filistinli doktorlar tarafından tedavisinin sürdürülmesinin daha iyi olacağına karar verildiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar