Meşal: El-Gig’in Direnişi ve Zaferi Filistin Mücadelesinde Önemli Bir Aşama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, gazeteci Muhammed El-Gig ve ailesini telefonla arayarak, 94 günlük direnişin ardından kazandığı zafer nedeniyle tebrik etti.  

Görüntülenme: 1230 Tarih: 27 Şubat 2016 11:37
Meşal: El-Gig’in Direnişi ve Zaferi Filistin Mücadelesinde Önemli Bir Aşama

Meşal, dün gece gazeteci Muhammed El-Gig için Batı Yaka’nın Ramallah şehrindeki meydanda toplanan yakınları, dostları ve Filistin halkına telefon aracılığıyla yaptığı konuşmada, El-Gig’in gösterdiği destansı direnişi övdü.

Halid Meşal, Muhammed El-Gig’in boş midesiyle işgalciye karşı kazandığı zaferin genelde Filistin halkının, özelde ise esirlerin zaferi olduğunu belirterek, bu direniş ve zaferin Kudüs İntifadası’na ivme kazandırdığını söyledi.

Meşal, El-Gig’in gösterdiği direnişin ve kazandığı zaferin Filistin halkının özgürlük, eve dönüş ve toprağı geri alma mücadelesinde önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Hamas’a mensup esirlerin oluşturduğu Esirler İçin Üst Liderlik Heyeti, 94 gündür açlık direnişini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig’in yaşadığı sıkıntıları sonlandıracak bir anlaşmaya varıldığını dün (26 Şubat Cuma) duyurdu.

Heyet tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, varılan uzlaşıya göre El-Gig’in 21 Mayıs 2016 tarihi itibariyle serbest kalacağı ve bir daha cezasının uzatılmayacağı belirtildi.

Yorumlar