Saadat: En-Nayif’e Yapılan Suikastta Filistin Elçiliğinin de Parmağı Var

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat, eski direnişçilerden olan Ömer En-Nayif’in Bulgaristan’da Filistin elçiliği içinde şehit edilmesinin planlı bir cinayet olduğunu belirterek, bu cinayete iştirak eden Filistinli liderlerin yargılanıp en ağır cezalara çarptırılmaları için halk mahkemelerinin kurulmasını istedi.  

Görüntülenme: 2609 Tarih: 27 Şubat 2016 15:07
Saadat: En-Nayif’e Yapılan Suikastta Filistin Elçiliğinin de Parmağı Var

FHKC liderlerinden En-Nayif’in Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan Filistin elçilik binasında dün (26 Şubat Cuma) suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yapan hareketin zindandaki lideri Saadat “hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Filistin Yönetimi’nin ortak olduğu bu cinayet bu yönetimin Eriha zindanına baskın yapıp hareket mensuplarını tutuklamasından, bu cinayete kadar halka ve direniş güçlerine yaptığı ihanetleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı” dedi.

En-Nayif’in öldürülmesinin Filistin Yönetimi’ni de etkileyecek çok ağır sonuçlar doğuracağı konusunda uyaran Saadat, bu cinayetin işgalciyle güvenlik işbirliğinin bir parçası olduğunu söyledi.

Cinayetle ilgili bir dizi soru işaretinin olduğuna dikkat çeken Saadat “şehit için neden resmi koruma verilmedi? Suikast anında elçilikte neden Filistin Yönetimi’ne bağlı istihbaratla elçiliğin özel güvenliğinden kimse yoktu? Yapılan baskılar En-Nayif’in her an Mossad tarafından öldürülebileceğini gösterirken elçilik neden bir şey yapmadı?” diyerek, bu soruların açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar