İşgal Güçleri Gazze Sınırında Çiftçilere Ateş Açtı

Gazze sınırındaki Filistinlilere huzur vermeyen ve sürekli onları rahatsız etmeyi sürdüren işgal güçlerinin bugün sabah sınıra yakın bölgede çiftçilere ateş açtığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1451 Tarih: 27 Şubat 2016 09:01
 İşgal Güçleri Gazze Sınırında Çiftçilere Ateş Açtı

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin doğusunda mevzilenen işgal güçleri bugün (27 Şubat Cumartesi) sabah bölgedeki çiftçilere, kuş avcılarına ve hayvanlarını otlatan çobanlara ateş açtı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, mevzilenen işgal güçleri ateş ederken, bölgede bulunan diğer askerler arasında da ciddi bir hareketlilik yaşandı.

Siyonist işgal ordusunun 2014 yılında Gazze’ye dönük başlattığı savaşın ardından Mısır gözetiminde varılan ateşkes anlaşmasına göre işgal güçleri sınırdaki çiftçilere saldırmayacak, denize açılan balıkçılara da müdahale etmeyecekti. Ancak yaptığı her anlaşmayı bozmayı adet edinen ve ateşkesleri de ihlal eden işgal güçleri bu anlaşmaya da sadık kalmıyor ve sürekli hem sınırda hem de denizde Filistinlilere saldırıyor, onları yaralıyor veya öldürüyor, teknelerini batırıyor, tarım arazilerine de zarar veriyor.

Yorumlar