Ya’bud Beldesinde Filistinlilere Saldıran İşgal Güçleri Bazı Gençleri Yaraladı

Batı Yaka’nın güneyine düşen Cenin şehrinin batısında yer alan Ya’bud beldesinde işgal güçleriyle köy halkı arasında çıkan çatışmalarda bazı gençlerin işgal güçlerinin saldırısı sonucu yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1209 Tarih: 27 Şubat 2016 05:23
Ya’bud Beldesinde Filistinlilere Saldıran İşgal Güçleri Bazı Gençleri Yaraladı

Muhabirimize bilgi veren yerel kaynaklar, beldenin ana girişini kontrol altına alan işgal güçlerinin Filistinlilere karşı yoğun bir şekilde gaz bombası kullandıklarını ifade ettiler.

Kaynaklar, işgal güçlerinin belde girişinde bazı araçlarla vatandaşları alıkoyup kimlik kontrolü yaptığını ve birkaç kişiyi sorguya aldıklarını ifade ettiler.

Hemen hemen her gün çatışmaların yaşandığı beldede Filistinli gençler işgal güçlerine taş ve molotoflarla karşılık verirken, beldede havanın gergin olduğu belirtildi.

Diğer taraftan işgal ordusu yaptığı açıklamada Gazze’den sınırı geçen üç kişinin tutuklandığını duyurdu.

Siyonist medya kaynakları da konuyla ilgili verdikleri haberlerde üç kişinin sınırı geçtiğinin anlaşılması üzerine işgal askerlerinin teyakkuza geçtiklerini, ancak gençlerin gözaltına alınmasından sonra durumun normale döndüğünü ifade ettiler.

On yıldır kuşatma altında bulunan Gazze’de insanlar gözaltına alınma ve hatta ölüm riskine rağmen iş bulmak için 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarına geçmeye çalışıyorlar.

Yorumlar