El-Eşkar: Fetih Uzlaşı Konusunda Polemik Yapıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail El-Eşkar, Filistin uzlaşısı konusunda Fetih hareketinin polemik yaptığını belirterek, uzlaşının başarıya ulaşması gibi bir derdinin de olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1346 Tarih: 27 Şubat 2016 01:52
El-Eşkar: Fetih Uzlaşı Konusunda Polemik Yapıyor

Fetih Merkez Yürütme Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed’in Gazze’de liman inşa edilmesi fikrine karşı olduğunu söylemesini sert bir dille eleştiren Hamas liderlerinden El-Eşkar, Fetih’in Filistin’deki bölünmüşlük halinin devam etmesinden ve Gazze üzerindeki kuşatmanın da sürmesinden yana olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

El-Ahmed’in yaptığı açıklamaların birçok soru işaretini beraberinde getirdiğine dikkat çeken El-Eşkar, Fetih içinde işgal rejimi için daha çok hizmet etmek isteyenlerin olduğunu kaydetti.

Fetih Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve ulusal uzlaşı dosyası sorumlusu Azzam El-Ahmed bugün (27 Şubat Cumartesi) yaptığı açıklamada, Gazze’yi Kuzey Kıbrıs ile bağlayacak liman planını bozmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Filistin televizyonuna demeç veren Fetih lideri El-Ahmed, söz konusu edilenin aslında bir liman değil, herkes gibi kendilerinin de tanımadığı Kıbrıs Türk kesimiyle Gazze arasında bir koridorun hedeflendiğini savunarak, “Biz en zor şartlarda bile Filistin devriminin yanında tavır alan vefakâr Kıbrıs’ı birlikte tanıyoruz. Biz Kıbrıs’ın birliğinden taviz vermeyiz. Liman planıyla Filistin-Kıbrıs ilişkilerine zarar vermek istiyorlar. Girişimler ne boyutta olursa olsun, bunu başarısız kılmaya gücümüz yeter” dedi.

Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye ile İsrail arasında ilişkiler gerildi ve Türkiye işgal rejimi özür dilemeden, Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmadan ve Mavi Marmara şehitleri için tazminat ödemeden ilişkilerin normale dönmeyeceğini ısrarla savundu. Üç husustan özellikle kuşatmanın kaldırılması şartına takılan işgal rejiminin ise krizi aşmak için Türkiye’nin Gazze’de liman açma önerisine sıcak baktığı belirtiliyor.

Yorumlar