Siyonist Devlet Kudüs'ün Altını Oyuyor

İmar ve restorasyon alanında uzman olan Filistinli mühendis Mustafa Ebu Zehra müdahale edilmemesi durumunda Kudüs’ün Eski Belde semtinde yıkım ve göçükler meydana gelebileceği uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 1702 Tarih: 27 Şubat 2016 14:58
Siyonist Devlet Kudüs'ün Altını Oyuyor

İmar mühendisi olan Mustafa Ebu Zehra İslam dünyasına seslenerek, işgal yönetiminin yaptığı kazılar ve tünel çalışmaları nedeniyle Kudüs şehrinde meydana gelen göçüklerle duvar çatlaklarının tamir edilmesinin sağlanmasını istedi.

Mustafa Ebu Zehra, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, ilgili taraflara çağrıda bulunarak, müdahale edilmemesi durumunda duvarlarında çatlaklar meydana gelen binaların zamanla yıkılacağını ve ardından bu binaların işgal rejiminin gasp etmesi için kolay lokma haline geleceğini söyledi.

Ebu Zehra yaptığı değerlendirmede ayrıca Eski Belde semtindeki evlerin çok eskilere dayandığını bunlardan bazılarının Eyyubilerden, bazılarının Osmanlılardan kaldığını hatırlatarak, bu binaların doğal şartların yanında yapılan kazılardan olumsuz etkilendiğini, özellikle yeraltı tünel çalışmalarının duvarlarda çatlakların oluşmasına ve bazı yerlerde de göçüklerin meydana gelmesine neden olduğunu ifade etti.

Ebu Zehra İslam dünyasından kutsal mekânlarına sahip çıkmasını isteyerek “Eski Belde’de bulunan her bir ev, her bir dükkân ve bir her Kudüslü Mescidi Aksa, Kudüs ve Eski Belde’nin bir kalesidir. Kudüs halkının kimliğini korumayı sürdürebilmesi için yardımda bulunmak gerekir” dedi.

fiem

Yorumlar