Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Üsame Hamdan'dan İran'a Teşekkür ve Övgü

“Ben bütün dünyanın o güne tanık olacağına inanıyorum, o gün geldiğinde İran’ın direnişi nasıl tesis ettiğini kapsamlı ayrıntılarıyla açıklayacağız. Bugün bazı güvenlik meseleleri tüm bu detayları ifşa etmemize engel oluyor olabilir. Fakat şunu söyleyebilirim ki Direnişin elde ettiği tüm zaferlerde İranlı kardeşlerimiz rol oynamıştır.” 

Görüntülenme: 1731 Tarih: 28 Şubat 2016 00:51
Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Üsame Hamdan'dan İran'a Teşekkür ve Övgü

Hamas’ın uluslararası ilişkiler komitesi başkanı Üsame Hamdan khamenei.ir adlı internet sitesine  verdiği demecinde İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin direnişine verdiği desteğin uzun bir geçmişi olduğunu belirtti.

Üsame Hamdan “İslam Cumhuriyeti’nin Filistin davasına ve halkına verdiği destek İslam Devrimi’nin zaferinden öncesine, İmam Humeyni’nin Şah rejimi tarafından sürüldüğünde Necef’te ikamet ettiği zamana dayanır. İmam Humeyni o dönemde, toplanan humus ve zekatın Filistinli savaşçılar için harcanmasını caiz sayan bir fetva vermişti” dedi.

Üsame Hamdan 1979’daki Devrimin zaferinden sonra bölgedeki en stratejik değişimin İran’ın Siyonist rejim destekçisi bir ülkeden Filistin halkının direnişinin destekçisine dönüşmesi olduğunu belirtti.

Hamas lideri İran’ın sağladığı desteğin Filistin ya da Lübnan direnişlerinin geçmiş yıllardakilerle benzersiz zaferler kazanmasına yol açtığını söyledi.

Hamdan: “İslam Cumhuriyeti’nin 37 yıllık desteği sayesinde Allah’ın inayetiyle en büyük orduların bile elde edemediği zaferlere ulaştık” dedi ve ekledi:

“Direniş İsrail işgal birliklerini 2000 yılında Lübnan’ın, 2004’te de Gazze’nin dışına atmayı başarabildi. 2006 Temmuz’unda da 33 Gün Savaşı’nda Direniş işgalciler karşısında galip geldi. Aynı şekilde Hamas da Aralık 2008-Ocak 2009, sonrasında da 2012 ve 2014’teki Gazze savaşlarını kazandı. Tüm bu zaferlerde İran İslam Cumhuriyeti siyasi ve mali açıdan ve direnişin teçhizatının doğrudan sağlanması yoluyla rol oynamıştır.”

Hamdan sözlerine şunları ekledi: “Ben bütün dünyanın o güne tanık olacağına inanıyorum, o gün geldiğinde İran’ın direnişi nasıl tesis ettiğini kapsamlı ayrıntılarıyla açıklayacağız. Bugün bazı güvenlik meseleleri tüm bu detayları ifşa etmemize engel oluyor olabilir. Fakat şunu söyleyebilirim ki Direnişin elde ettiği tüm zaferlerde İranlı kardeşlerimiz rol oynamıştır.”

Hamdan ayrıca Tahran’a yaptığı ziyaretin Hamas ve İran arasında problem yaratmaya dönük söylenti, illüzyon ve komplolara cevap mahiyetinde olduğunu vurguladı.

medyasafak

Yorumlar