İşgal Güçleri Kudüs ve Batı Yaka'da Güne Baskın ve Tutuklamalarla Başladı

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs ve Batı Yaka’da bugün (28 Şubat Pazar) erken saatlerden itibaren farklı bölgelerde baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiği haber verildi.  

Görüntülenme: 1461 Tarih: 28 Şubat 2016 08:32
İşgal Güçleri Kudüs ve Batı Yaka'da Güne Baskın ve Tutuklamalarla Başladı

İşgalci askerlerin Batı Yaka'nın Nablus şehrinde gerçekleştirdiği baskınlarda üç Filistinli genci gözaltına aldıkları haber verildi.

Batı Yaka'nın daha başka şehirlerinde de işgal güçleri tarafından baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirildiği bildirildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın Ya'bed beldesinde birkaç baskın düzenledikleri haber verildi. Ya'bed beldesinde Filistinli direnişçiler de işgalcilere bir askerî kulelerine saldırı düzenleyerek karşılık verdiler. Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Ya'bed beldesinin Es-Sun' mahallesi yakınlarında, Ya'bed arazileri içine inşa edilmiş olan Mabo Dotan isimli yahudi yerleşim merkezinin girişinde yer alan askerî gözetleme kulesine el bombası attılar.

Bu saldırıdan sonra işgal güçleri Ya'bed beldesinin etrafında geniş çaplı aramalar gerçekleştirdi ve Ya'bed'e çıkan yolların birçoğu askerî güçler tarafından kapatıldı. İşgal güçlerinin söz konusu yahudi yerleşim merkezi girişinde yer alan askerî gözetleme kulesine yönelik baskını düzenleyen gençleri ele geçirebilmek için geniş çaplı aramalar ve baskınlar düzenledikleri haber verildi.

Cenin'de bazı yolları kapatarak arama yaptıkları ve Musa Ebu Tabbih adlı bir şahsın aracını El-Hamra askerî geçiş noktasında durdurarak gözaltına aldıkları ve bir süre sorgulamaya tabi tuttukları bildirildi.

Batı Yaka'nın farklı noktalarında ve Kudüs'te daha başka baskınlar ve tutuklamalar da yaptıkları bunlardan birinde geçtiğimiz Cuma gecesi Maaliye Adomim yahudi yerleşim merkezine yönelik eylemden sorumlu tuttukları bir kişiyi gözaltına aldıklarını iddia ettikleri haber verildi.

Yorumlar