İşgalci Tarihi Kudüs'ü Üç Yerleşim Merkeziyle Kuşatmaya Alıyor

Ayrımcı Duvara, Yerleşimciliğe ve Yahudileştirmeye Karşı Mücadele Komitesi'nin başkanı Hamdi Ziyab, işgal rejiminin "Büyük Kudüs" adını verdiği projeyi uygulamaya geçirmek için tarihi mirası içinde barındıran ve Beytulmakdis olarak da adlandırılan Eski Kudüs beldesini her yönden kuşatmaya alan üç yahudi yerleşim merkezindeki çalışmalarını artırdığını söyledi. Ziyab, işgal rejiminin Beytulmakdis'i her taraftan kuşatmaya alan bu yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yahudi göçmen sayısını artırdığını da vurguladı.  

Görüntülenme: 1988 Tarih: 28 Şubat 2016 19:49
İşgalci Tarihi Kudüs'ü Üç Yerleşim Merkeziyle Kuşatmaya Alıyor

Hamdi Ziyab, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada işgal rejiminin "Büyük Kudüs" adı altında yürüttüğü genişletme projeleri dâhilinde Kudüs'ün yerli ahalisinin ikamet ettiği tarihî belde tamamen yahudi kuşatmasına alınıyor. Bu çerçevede Beytulmakdis olarak adlandırılan tarihî belde güneyden Kefar Atsiyon, doğudan da Maaliye Adomim ve E1 yerleşim merkezi ile yahudi kuşatmasına alınıyor.

Buna karşılık ırkçı ayrım duvarı vasıtasıyla, daha önce Beytulmakdis'in kenar mahallerinden yani banliyösünden sayılan Şa'fat mülteci kampı, Ram, Dahiye, El-Berid, Bir Nebala, El-Cib, El-Ayzeriyye ve Ebu Dis mahalleleri ayrımcı duvar vasıtasıyla şehrin dışına atıldı. Böylece bazı yerlerde ırkçı ayrım duvarı, bazı yerlerde de yeni inşa edilen yahudi yerleşim merkezleri vasıtasıyla tam anlamıyla kuşatmaya alınmış oldu.

Hamdi Ziyab'ın ifade ettiğine göre, Büyük Kudüs projesi çerçevesinde yeni inşa edilen yahudi yerleşim merkezleri de Kudüs nüfûsuna dâhil edildiğinden Kudüs'teki yahudi nüfûs 400 bini bulacak. Böylece Kudüs'teki yahudi nüfus Batı Yaka'daki yahudi yerleşim merkezlerindeki nüfusa denk sayıya ulaşmış olacak.

Yorumlar