Gasıp İsrail Rejimi Zindanlarında 22 Filistinli Esir Kanser Hastası Var

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre siyonist işgal rejiminin zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 22 kişi öldürücü kanser hastalığının farklı türleriyle muzdarip durumda. Yapılan açıklamada kanserli hastalardan bazılarının 15 yıldan fazla süredir işgal zindanlarında tutulduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 1449 Tarih: 28 Şubat 2016 09:11
Gasıp İsrail Rejimi Zindanlarında 22 Filistinli Esir Kanser Hastası Var

Yapılan açıklamada esirlerin kanser hastalığı çeşitlerine yakalanmalarında içinde bulundukları şartların büyük etkisi olduğu ve işgal yönetiminin, ölüme götüren bu hastalığa yakalanan esirlerin uygun bir tedaviye alınması ve kendilerine gerekli ilaçların verilmesi için girişimde bulunmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada kanserli esirlerin maruz kaldıkları durumun ve tedavilerinin ihmal edilmesinin kendilerini hızla ölüme götürdüğü vurgulandı.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi Basın Sözcüsü Riyad El-Eşkar yaptığı açıklamada işgal zindanlarındaki kanserli hastaların tedavisinin kasten ihmal edilmesinin hayatlarını kaybetmelerine neden olduğunu vurgulayarak işgal rejiminin bu kişilerin ölümüyle ilgili sorumluluğu yüklenmemek için kanserin öldürücü hastalık olmasını gerekçe olarak kullandığını dile getirdi. El-Eşkar, kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden son esirin de Meysere Ebu Hamdiye olduğunu hatırlatarak işgal rejiminin bu kişinin özgürlüğe kavuşturulmasını reddettiği gibi esaret altındayken de gerekli tedavi işlemlerini gerçekleştirmediğini, gerekli ilaçları vermeyi kasten ihmal ettiğini böylece onu kademeli bir şekilde ölüme ittiğini söyledi.

fiem

Yorumlar