Siyonist İsrail'den Üst Düzey Bir Heyet Suud-i Arabistan'ı Ziyaret Etti

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda çıkan bir programda, birkaç hafta önce aralarında önemli kişilerin de bulunduğu üst düzey bir İsrail heyetinin Suud'un başkenti Riyad'a bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi. 

Görüntülenme: 1281 Tarih: 29 Şubat 2016 05:14
Siyonist İsrail'den Üst Düzey Bir Heyet Suud-i Arabistan'ı Ziyaret Etti

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda çıkan bir programda, birkaç hafta önce aralarında önemli kişilerin de bulunduğu üst düzey bir İsrail heyetinin Suud'un başkenti Riyad'a bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi. Programda ayrıca Suud tarafının, Kral Selman'la beraber Filistin meselesinde oluşturulmak istenen yeni tutumun zarar görmesini istememeleri nedeniyle bu görüşmenin gizli kalmasını talep ettikleri ifade edildi. 
 
Kanalın Arap ilişkileri analistlerinden Tzipi Yehuzkili, Suudi Arabistan'ı ziyaret eden heyetin önemli kişileri barındırdığığını söyledi. Yehuzkili, program sunucusunun görüşme ve İsrail-Suud arasındaki ilişkilerle ilgili sorduğu soruya ise: "Gizlilik ve sansür nedeniyle bu konuda çok ayrıntılı bilgiye sahip olmasak da en azından sosyal medyada bile bilinen kadarını söyleyeyim, evet üst düzey bir İsrail heyeti Riyad'ı ziyaret etti ve bu atılması kolay bir adım değil." cevabını verdi. 
 
Suud'un İsrail'e karşı tutumuna da değinen İsrailli analist: "Suudiler Arap ülkeleri arasında diyalogumuzu sürdürdüğümüz bir topluluk, bize Filistin konusunda ne yaptığımızın bir önemi olmadığını söylüyorlar" dedi ve şöyle devam etti: "Suudi Arabistan'ın da bizim de şuan ortak bir problemimiz var, bu da ABD'nin bölgeyi neredeyse terk etmiş oluşu. Suudi Arabistan'la İran konusunda da ortak bir duruşumuz var ve bu da iki ülke ilişkilerine yansıyor".
 
Yehuzkili ayrıca sadece Suudi Arabistan'la değil, İsrail'in diğer körfez ülkeleriyle de ilişkilerinin olumlu yönde gittiğini belirtti ve bu ülkelerle İsrail'in ortak çıkarları bulunduğunu söyledi. 
 
Suud ve İsrail temsilcileri Enver Aşki ve Dore Gold, Dış ilişkiler konseyinde el sıkışırken
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar