İşgal Rejimi El-Ağvar'da Yine Yüzlerce Meskeni ve Ağılı Yıktı

Siyonist işgal rejimi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güneyinde yer alan Nakab vahasındaki El-Ağvar mıntıkasında yine Filistinlilerin kulübelerini ve hayvanları için inşa ettikleri ağılları topluca yıktı. Bugün (29 Şubat Pazartesi) sabah düzenlenen ani baskının ardından gerçekleştirilen toplu yıkım işleminde işgalcilerin yüzlerce meskeni ve genellikle koyunların barındırılması için inşa edilen ağılları yıktıkları, bütün bölge ahalisini hayvanlarıyla birlikte kış ortasında, özellikle gece vakitlerinde keskin soğuğun oluştuğu vahada evsiz barksız bir şekilde ayazda bıraktıkları haber verildi. İşgal güçleri bölgede daha önce evlerini yıkarak insanları bölgeyi terk etmeye zorlama yöntemine başvurmuş ancak bölge ahalisi kendilerinin buranın yerlisi olduklarını dile getirerek kalmayı tercih etmişlerdi.  

Görüntülenme: 1234 Tarih: 29 Şubat 2016 08:49
İşgal Rejimi El-Ağvar'da Yine Yüzlerce Meskeni ve Ağılı Yıktı

El-Ağvar dosyasının takibinden sorumlu olan Mutazz Beşşarat, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada işgal rejimine ait yıkım araçlarının bölgedeki çadırların, kulübelerin ve koyun ağıllarının yanı sıra bölgedeki ahalinin ihtiyacı için elektrik üreten santrali de yıktığına dikkat çekti. Yıkılan santralin mülkiyetinin de bölge ahalisine ait olduğunu hatırlatan Beşşarat, işgal güçlerinin bu bölgede yaklaşık bir ay önce de aynı şekilde geniş çaplı yıkım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beşşarat bölge ahalisinin hayvancılıkla ve ağırlıklı olarak koyun yetiştirmekle meşgul oldukları için genellikle çadırlarda ve kulübelerde kaldıklarını ifade etti.

Yorumlar