Şehit El-Gazali'nin Cenazesi Sıkı İşgalci Denetimi Altında Toprağa Verildi

26 yaşında öldürülen Kudüslü şehit Musab Mahmud El-Gazali'nin cenazesi, 65 gün süreyle işgalcilerin elinde tutulmasının ardından teslim edildikten sonra bugün (29 Şubat Pazartesi) sabah siyonist işgal güçlerinin sıkı denetimi altında, sadece aile efradının ve birinci derece akrabalarının katılabildiği cenaze merasimiyle toprağa verildi. İşgalcilerin getirdiği sınırlama ve güvenlik güçlerinin de sıkı denetim uygulamaları sebebiyle cenaze merasimine sadece 30 kişinin katılabildiği haber verildi.  

Görüntülenme: 1034 Tarih: 29 Şubat 2016 13:31
Şehit El-Gazali'nin Cenazesi Sıkı İşgalci Denetimi Altında Toprağa Verildi

Cenazenin Kudüs'teki Yusufiyye mezarlığına defnedildiği haber verildi.

İşgal güçleri El-Gazali'yi Kudüs'ün Yeni Kapı bölgesinde bıçaklı eyleme hazırlandığı iddiasıyla vurarak şehit etmişlerdi. Oysa onun başkasının yardımına muhtaç durumda bir özürlü olduğu ve bıçaklı eyleme kalkışmasının söz konusu olamayacağı görülüyordu.

İşgal güçleri onu şehit ettikten sonra cesedine el koymuş ve bir askerî kışlada bekletmeye başlatmışlardı.

İşgalciler cesedini ailesine teslim ederken de cenaze töreni düzenlememelerini şart koşmuşlardı. Fakat bununla yetinmeyerek istediklerine ters bir uygulama olmasını engellemek için savaşa asker gönderir gibi bir askerî taburu denetçi olarak görevlendirdiler.

İşgal rejiminin denetleme birliği, defin işleminden sonra mezarlıkta taziye işlemi olmaması için de oraya kimseyi yanaştırmadı.

Damir İnsan Hakları Kurumu'nun avukatı Muhammed Mahmud, işgal rejiminin Filistinli şehitlerin cesetlerini ailelerine teslim ederken her keresinde çok ağır ve yeni şartlar ileri sürdüklerine, son cenaze töreninde de katılanların cep telefonlarını tören alanına sokmalarının yasakladığına dikkat çekti.

Yorumlar