İşgalciler El-Halil'de Düzenledikleri Baskınlarda da Yedi Filistinliyi Tutukladı

Siyonist işgal güçlerinin kalabalık askerî birliklerle bugün (1 Mart Salı) Batı Yaka'nın güneyinde yer alan El-Halil bölgesinde birçok mahalleye baskın düzenledikleri, evlere girerek geniş çaplı aramalar yaptıkları ve yedi kişiyi de tutukladıkları bildirildi.  

Görüntülenme: 867 Tarih: 01 Mart 2016 04:49
İşgalciler El-Halil'de Düzenledikleri Baskınlarda da Yedi Filistinliyi Tutukladı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre tutuklananlar arasında daha önce işgal zindanlarında ve Özerk Yönetim'in hapishanelerinde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşturulmuş olanlardan Mu'tazz El-Cu'ba da yer alıyor.

El-Halil'deki Ebu Sinine mahallesine baskın düzenleyen işgal güçleri burada da yine özgürlüğüne kavuşturulmuş eski esirlerden olan ve Özerk Yönetim'in istihbarat hapishanesinden üç gün önce serbest bırakılan Kasım Ebu Huseyn'i tutukladılar. Ebu Huseyn'in buradaki sorgulaması esnasında işkenceye maruz kaldığı için hastanede tedavi gördüğüne dikkat çekildi.

El-Halil'in kuzeyindeki Surif mahallesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin burada evlere girerek geniş çaplı aramalar yaptıktan sonra Ahmed Şerif El-Hayh, Tarık Safvet Ebu Fare ve Muhammed Eheduş adlı şahısları tutukladıkları bildirildi.

Devra kasabasında da özgürleştirilen eski esirlerden Kayid El-Fesfus'u tutukladılar.

Bunların dışında da baskınlar düzenledikleri ve aramalar yaptıkları belirtildi. Bulamadıkları bazı kişiler için de ifade vermek üzere sorgulama merkezlerine gitmeleri talebiyle tebligat bıraktılar.

Yorumlar