Lübnan'da Mültecilerin İstekleri Kabul Edilinceye Kadar Protestolara Devam

Lübnan'da BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) ile mülteci kampları arasında yaşanan sorunun giderilmesi amacıyla oluşturulan Kriz Yönetim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, sağlık hizmetlerinin azaltılması kararlarında ısrarlı davranılmasının Lübnan'daki barış ortamına olumsuz bir şekilde yansıyacağı dile getirildi.  

Görüntülenme: 1363 Tarih: 01 Mart 2016 22:17
Lübnan'da Mültecilerin İstekleri Kabul Edilinceye Kadar Protestolara Devam

Komisyon, UNRWA müdürünü de Filistinli mültecilere ve taleplerine karşı hilelere başvurmakla suçladı.

Kriz Yönetim Komisyonu'nun bugün (1 Mart Salı) Beyrut'ta UNRWA binası önünde yaptığı basın toplantısında komisyonun İslâmî Cihad Hareketi'ne mensup üyesi Şekib El-Ayna, teşkilatın müdürü Matyos Şimali'nin sağlık hizmetlerinin karşılanması için bir destek fonu oluşturulması önerisinin küresel insanî değerlere ters olduğunu söyledi. El-Ayna, komisyonlarının Filistinli mültecilerin zorunlu ihtiyaçlarının ve hayati taleplerinin karşılanması konusunda ısrarlı olduğunu söyledi.

Komisyonun Hamas mensubu üyesi Ahmed Abdülhadi de Kriz Yönetim Komisyonu'nun UNRWA'nın kararlarına karşı durma konusunda tek bir saf halinde hareket ettiğini hatırlatarak UNRWA müdüründen gerek komisyon üyelerine ve gerekse Filistinli mültecilere yönelik ağzı bozuk saldırılarda bulunmaya son vermesini istedi.

"Biz hiç birimiz baltacı, yol kesici veya bozguncu değiliz" diyen Abdülhadi asıl bozguncuların UNRWA birimlerinde kargaşa çıkarmak için zemin hazırlayanlar ve ölen Filistinli mültecilerin cesetlerini hastanelerde rehin alanlar olduğunu hatırlattı.

Yorumlar