Galloway'den Anti Siyonist BDS Hareketi'ne Destek

İngiliz eski milletvekili, Londra belediye başkan adayı ve Mavi Marmara organizatörlerinden George Galloway, BDS Hareketine karşı çıkan diğer belediye başkan adayı Sadiq Khan'ı sert bir dille eleştirdi. 

Görüntülenme: 1241 Tarih: 03 Mart 2016 00:40
Galloway'den Anti Siyonist BDS Hareketi'ne Destek

Galloway Sadiq Khan'ın açıklamaları üzerine resmi twitter hesabından "işte bir aşağılık tutum daha, bu tutumu ona sadece hakaret ve aşağılanma getirecektir" ifadelerini kullandı. 
 
Londra belediye başkan adaylarından Sadiq Khan Londra merkezli Yahudi haber sitesi Jewish News'e röportaj vermiş ve BDS Hareketini eleştirmişti. Khan, "Sanırım İsrail'e karşı boykot ve yaptırım hareketi BDS'ye karşı olduğumu açıkça anlatabilmişimdir, İsrail'i karşınıza alarak barışı getiremezsiniz." ifadelerini kullanmıştı.
 
Khan'ın ifadelerinin Jewish News'in twitter hesabından paylaşılması üzerine Khan bu ifadeleri retweet ederek paylaşmış, daha sonra da geri silmişti. Galloway ise Khan'ın bu tutumu üzerine: "Khan yaptığı şeyden kendi de utanmış olmalı ki paylaştığı twwet'leri geri sildi." ifadelerini kullandı.
 
Galloway, son olarak Tel-Aviv Festivali ile ilgili diğer Zac Goldsmith ve Sadiq Khan'ın festivalin yapılmasına dair desteklerini açıklamalarının ardından, Khan'a yazdığı cevapta: "Neden Tel-Aviv festivali düzenlemeye söz veriyorsun, senin utanman yok mu?" ifadelerini kullanmıştı. 
 
Galloway  önümüzdeki sene düzenlenecek olan Tel Aviv festivaline katılacağını ancak bunu büyük bir protesto gerçekleştirmek amacıyla yapacağını belirtmişti.
 
Galloway bu tür açıklamalarıyla siyonist basının hedefi haline gelirken, Ağustos ayında, başkan olarak seçilmesi halinde hiçbir İsrailli belediye başkanına ev sahipliği yapmayacağını söylemiş, Ekim ayında yaptığı bir diğer açıklamada 3. İntifada için "Ne zaman başlarsa başlasın nefesim yettiği kadar destekleyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar