İşgalci İsrail Ordusu Nablus'un Köylerini Kuşatma Altına Aldı

İşgal güçleri dün gece boyunca Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine operasyon düzenleyerek birçok genci gözaltına alırken bu sabah (3 Mart Perşembe) erken saatlerde de Nablus'un güneyindeki köyleri kuşattı.  

Görüntülenme: 729 Tarih: 03 Mart 2016 19:35
İşgalci İsrail Ordusu Nablus'un Köylerini Kuşatma Altına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından ve vatandaşlardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Nablus'un güneyindeki birçok beldeyi ve köyü kuşatma altına aldı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerine ait buldozerlerin Tel ve Irak Burin beldelerinin girişlerini toprak yığarak kapattığını ve beldelere giriş-çıkışa izin verilmediğini söyledi.

İşgal güçlerinin bölgede operasyonlarını sürdürdüğü ve dün gece Har Bracha Yahudi Yerleşkesi'nde iki işgal askerinin yaralandığı bıçaklama eylemini gerçekleştirenleri aramaya devam ettiği belirtildi.

Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Irak Burin beldesinde Filistinli üç genci evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

Gözaltına alınan gençlerin Naib Dehşet Kadus, Malik Fatih Kadus ve Saad Hüsam Kadus olduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin Nablus'un güneyindeki Irak Burin beldesinde ayrıca İslam Nasır Asus isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı sırada eşyalara zarar verdiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar