Şubat Ayında Filistinlilere Ait 183 Ev ve İş Yeri İşgalci İsrail Rejimi Tarafından Yıkıldı

İşgal güçlerinin Şubat ayında işgal altındaki Batı Yaka'da Filistinlilere ait onlarca evi ve iş yerini ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıktığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1222 Tarih: 03 Mart 2016 10:07
Şubat Ayında Filistinlilere Ait 183 Ev ve İş Yeri İşgalci İsrail Rejimi Tarafından Yıkıldı

"Eric" Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü, bugün (3 Mart Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin Şubat ayında Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yaklaşık 97 ev ve 87 iş yerini yıktığını açıkladı.

Raporda, işgal ordusuna bağlı "Sivil İdare"nin 139 ev ve iş yeri hakkında da yıkım veya inşaatı durdurma kararı verdiği bildirildi.

Yahudi yerleşimi ve işgalcilerin ihlalleri konusunda uzman olan enstitünün raporunda ayrıca geçen ay yerleşimcilerin Filistinlilere ait 180 ağacı tahrip ettiği ve bu ağaçların çoğunun zeytin ve badem ağaçları olduğu belirtildi.

Şubat ayında Filistinlilere ve mülklerine yönelik 41 saldırı gerçekleştiğini bildiren raporda, Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde ve farklı amaçlarla Filistinlilere ait 653 dönüm araziye el konulması kararı çıkarıldığı ifade edildi.

Eric Enstitüsü, yayınladığı raporda, işgal güçlerinin Filistinlileri topluca cezalandırmak için bazı bölgeleri ve köyleri kuşatma altına aldığını söyledi.

fiem

Yorumlar