İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan KİK'in Kararını Hatalı Olarak Değerlendirdi

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Körfez İşbirliği Konseyi’nin Hizbullah’ı ‘terör örgütü’ ilan etmesine tepki gösterdi ve Körfez İşbirliği Konseyi’in Lübnan’ın bütünlüğüne ve güvenliğine zarar verdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1383 Tarih: 03 Mart 2016 01:26
İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan KİK'in Kararını Hatalı Olarak Değerlendirdi

Körfez İşbirliği Konseyi’in Hizbullah ile ilgili aldığı karar ile ilgili Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Körfez İşbirliği Konseyi tarafından alınan karar hem pervasızca hem de düşmancadır. Bu karar kınanmalıdır.
Suudi rejimi bu kararın sonuçlarına ve sorumluluklarına katlanacaktır" denildi.
 
Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Körfez İşbirliği Konseyi’nin Hizbullah’ı ‘terör örgütü’ ilan etmesine tepki gösterdi ve Körfez İşbirliği Konseyi’in Lübnan’ın bütünlüğüne ve güvenliğine zarar verdiğini söyledi.
 
Tasnim’de yer alan habere göre, Abdullahiyan, “En etkili direniş hareketi olan Hizbullah’ı terör örgütü ilan etmek ve Siyonist rejimin suçlarını görmezden gelmek, bölgenin istikrarı ve güvenliğinin çıkarı doğrultusunda olmayan yeni bir hatadır.” ifadesini kullandı. İran’ın Hizbullah’la gurur duyduğunu söyleyen Abdullahiyan, Hizbullah’ı “bölgede terörle savaşta öncü” sözleriyle nitelendirdi
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar