Gazze Sınırındaki Siyonist Yerleşimcilerden BM Genel Sekreterine Çağrı

Gazze sınırındaki yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerden bir grup, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a çağrıda bulunarak Gazze kuşatmasını kaldırmasını istedi.  

Görüntülenme: 1109 Tarih: 05 Mart 2016 10:56
Gazze Sınırındaki Siyonist Yerleşimcilerden BM Genel Sekreterine Çağrı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a mektup gönderen yerleşimciler, kuşatmanın bölgeyi krize soktuğunu, havayı gerdiğini ve yerleşkelerde huzur bırakmadığını söyledi.

Kendilerine “Tek Ses” ismini veren gruba dayanarak haberi veren işgal rejimindeki Kanal-2 televizyonu, grubun kuşatmayı kaldırması ve Gazze ile gerginliği azaltması için hükümete birkaç kez çağrıda bulunduğunu ifade etti.

Televizyona konuşan yerleşimciler, “Gönderdiğimiz mektuplar ve yaptığımız çağrılar hükümetimizde yankı bulmadı ve gereken ilgiyi de görmedi.  O nedenle bizim Ortadoğu’da istikrarın sağlanması için hükümetimize baskı yapılması amacıyla uluslararası kuruluşlarla çalışmamız gerekir” ifadesini kullandı.

On yıldır devam eden kuşatma nedeniyle Gazze’nin patlama noktasına geldiğiyle ilgili uyarılardan sonra Gazze Şeridi'ne yakın yerleşkelerde yaşayan yerleşimciler çatışmaların yeniden başlamasından korkuyor.
 
Son savaşta direniş güçlerinin bölgeyi füze yağmuruna tutmasından sonra söz konusu yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimciler evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Aynı şekilde El-Kassam Tugayları mücahitlerinin düşman saflarının arkasına geçip birkaç askeri öldürmesi ve yaralaması yerleşimcilerin korkularını daha da artırdı. Yerleşimciler mücahitlerin yerleşkelere sızıp eylem yapmalarından korkuyor. 

fiem

Yorumlar